Anvisningar för Internetmöte med ALFA

Anvisningarna kan inte vara kompletta eftersom de kan variera mellan datorer och beroende på vilken webbläsare man använder.

Känt problem finns på Appledatorer i kombination med Safari webbläsare. Har du denna kombination, rekommenderar vi att du laddar ner en ny webbläsare, t.ex. Google Chrome.

Du kommer få e-post till den e-postadress du registrerat. Får du inget mail, beror det troligen på att du stavat mailadressen felaktigt.

Klicka på länken i mailet du får. Då kommer din webbläsare att öppna sig och för de flesta sker sedan följande.

Det kommer upp val mellan att genomföra mötet via din webbläsare eller via den app som tillhör mötet, nämligen ZOOM. Du kommer snabbare igång om du väljer webbläsaren.

Välj  anslut till mötet, Join meeting.

Nu gäller det att vara uppmärksam på frågor om du vill använda datorns ljud och video. Välj JA för dessa båda, annars kommer du få svårt att få igång kommunikationen.

När anslutningen är uppkopplad kommer du att se bild från många olika kameror. Dock är det alltid den som talar som är i bild.

När du inte önskar tala,  koppla då bort din mikrofon. För de flesta datorer finns en mikrofonknapp på skärmen, nere till vänster. Välj MUTE för att koppla bort mikrofonen.

Det finns motsvarande möjlighet att koppla bort videokameran.